Η Ελλάδα είτε θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, είτε θα κηρύξει χρεοκοπία προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόλαντ Τουσκ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως πρόσθεσε, πλησιάζουμε το σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ’ εμέ καλής προσφοράς ή να χρεοκοπήσει. «Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία» υπερθεμάτισε ο κ. Τουσκ.

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις 11 ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.

«Το παιχνίδι του ποιος θα υποχωρήσει πρώτος πρέπει να τελειώσει και το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι των ευθυνών» συμπλήρωσε ο κ. Τουσκ. Αυτή η κατάσταση, πρόσθεσε, δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για οποιαδήποτε παιχνίδια, είπε.

Είναι πραγματικότητα, συνέχισε, με πραγματικές πιθανές επιπτώσεις, πρώτα από όλα για τον ελληνικό λαό. Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας δεν αποτελεί το τελικό βήμα για την Ελλάδα, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχόλια