“Ρολά” και σήμερα στο Δημόσιο, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13:00, ενώ τα σωματεία έχουν προγραμματίσει για τις 15:00 συγκέντρωση-συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις».

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ αλλά και ιατροί.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και για αύριο Παρασκευή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι συνταξιούχοι από τις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται «κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και των αντιλαϊκών μέτρων» στην Υγεία,  «αντιδρούν επειδή διαλύεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς έκλεισαν πανελλαδικά 330 σταθμοί» και έχουν ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας, μετά τις 11:15.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ μπροστά στην τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι έπειτα και από τις νέες απαιτήσεις της Τρόικα και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Σχόλια