Εξηγήσεις για την πρόσφατη τροπολογία που αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα κληθεί να δώσει στην αρμόδια επίτροπο ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, που πραγματοποιείται μεθαύριο Δευτέρα, θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού επίτροπο κ. Μ. Βεστάγκερ. Η συνάντηση,  σύμφωνα με την «Καθημερινή», γίνεται προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομίας στη σύνθεση και λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν και «φωτογραφικές» διατάξεις.

Η ενόχληση της Κομισιόν έχει ήδη διατυπωθεί σε σχετική αλληλογραφία με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το ζήτημα ετέθη και κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Γκερτ Κούπμαν.

Πέρα από το γεγονός ότι οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις θεωρούνται ότι δεν συνάδουν με τα όσα προβλέπονται σε κοινοτικό επίπεδο για τις ανεξάρτητες αρχές, οι παρεμβάσεις αυτές έχουν θεωρηθεί και ως μονομερής ενέργεια από την πλευρά των δανειστών. Κι αυτό, διότι τα ζητήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, τις πρωτοβουλίες αναβάθμισής της, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει στην εφαρμογή των πολιτικών για το άνοιγμα των αγορών και την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων, αποτελούν μέρος του μνημονίου.

Σχόλια