Μια νέα εποχή ξεκινά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 10 Μαΐου η οποία ανοίγει «πύλη» προς τα Βαλκάνια με καθημερινά επιβατικά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς Σκόπια – Βελιγράδι αλλά και Σόφια με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά εισιτήρια.

Στοχεύοντας στην τουριστική κίνηση του καλοκαιριού αλλά και στους φοιτητές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά και πάλι τα δρομολόγια που διακόπηκαν το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης της εταιρείας έχοντας προχωρήσει σε διεθνείς συμφωνίες που υπόσχονται όχι μόνο βιωσιμότητα αλλά και κερδοφορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ‘Ημερησία.gr’.

Η εταιρεία θα πραγματοποιεί καθημερινά ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και ένα δρομολόγιο προς Σκόπια και Βελιγράδι και αντίστροφα από Σόφια προς Θεσσαλονίκη και από Βελιγράδι και Σκόπια προς Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι να συνδυαστεί και με τα δρομολόγια προς την Αθήνα. Ενδιαφέρον για ανάλογες συμφωνίες έχουν ήδη εκδηλώσει και άλλες χώρες. Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία και Ρουμανία έχουν ήδη το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη χώρα μας.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές από αυτές των λεωφορείων, ενώ θα ισχύσουν πολλαπλές εκπτώσεις. Το κόστος για απλό εισιτήριο θα διαμορφωθεί στα 17,8 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια, ενώ μετ΄ επιστροφής θα φτάνει τα 34,6 ευρώ, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια διαμορφώνονται στα 12,2 ευρώ, ενώ μετ΄ επιστροφής δεν θα ξεπερνούν τα 19,6 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 32 ευρώ, ενώ μετ΄ επιστροφής το κόστος του εισιτηρίου θα φτάνει τα 51,20 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μετάβαση στο Βελιγράδι με λεωφορείο κοστίζει 45 ευρώ για την απλή διαδρομή και 80 ευρώ για ταξίδι μετ΄ επιστροφής.

Σχόλια