Ίδιο το σκηνικό του καιρού σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό σε όλη τη χώρα. Αρνητικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα. Χιονόπτωση αναμένεται σήμερα και στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη
θα έχουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 500 μετρά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο
θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονιά στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις με εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα νότια λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (περίπου πάνω από τα 800 μετρά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από από 05 έως 10 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη
, στα ανατολικά και νότια αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχόλια