Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένα Κοππά, σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, αναφέρεται στην διακαναλική  συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται»

Έγραψε η κ. Κοππά:

«Ο κύριος Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μου έκανε την «τιμή» να αναφερθεί  στο πρόσωπο μου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 6/4.

Αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει.

Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τη ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία και να δώσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών μαζί με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων στη βάση αρχών που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει. Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί. Αν έψαχνα για μια «θεσούλα», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα επέλεγα ένα μεγάλο κόμμα.

Επέλεξα να δώσω αυτή τη δύσκολη μάχη, πιστεύοντας ότι ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας αξίζει να υπάρξει και να ανασυνταχτεί:  αυτόνομος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δημοκρατικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός. Στους κοινωνικούς χώρους κάνει κάθε μέρα, δυναμικά αισθητή την παρουσία του. Θλίβομαι όμως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Η κατρακύλα και η «εξαέρωση» όπου έχει οδηγήσει το κόμμα  ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν.

Δεν θα ακολουθήσω τον «ευφυή» κ. Βενιζέλο στον κατήφορο των ύβρεων. Από ότι είδαμε και στη Βουλή πριν μια βδομάδα, φαίνεται ότι τελευταία είναι η μέθοδος που επιλέγει. Αυτό απλώς   αποδεικνύει καθημερινά το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται.

Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε.»

Σχόλια