Και βέβαια πρέπει το αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο ως χώρος ελευθερίας και διακίνησης ιδεών να έχει θέσει κανόνες και όρια που να περιλαμβάνουν όλους τους συμμετέχοντες της Universitas. Προσοχή όμως: όλους. Όχι μόνο τους φοιτητές.

Ποιος και πότε π. χ. έχει ελέγξει αν τα μέλη ΔΕΠ (και ιδίως οι Καθηγητές α΄ βαθμίδας) τηρούν το διδακτικό τους πρόγραμμα; Ποιος και πότε έχει ελέγξει την εξωπανεπιστημιακή παράνομη απασχόληση των μελών ΔΕΠ; (φέτος μάλιστα καθηγητές των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων φιγουράρουν σε ιστοσελίδες ιδιωτικών κυπριακών ΑΕΙ ως επισκέπτες) Ποιος και πότε έχει ελέγξει την υπόγεια πολιτική διαπλοκή Πρυτάνεων κλπ. με το πολιτικό σύστημα; (γι’ ανταλλάγματα διδακτορικών ή καθηγητοποιήσεων ή άλλων προωθήσεων) Ποιος και πότε έχει ελέγξει την τοπικιστική φαυλότητα του σχεδίου Αθηνά; (στην οποία έχει παρασυρθεί και μέρος της ΔΗΜΑΡ λόγω της τότε συγκυβέρνησης Αρβανιτόπουλου – Παπαθεοδώρου) ή την φαυλότητα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων 8 μόνον ΑΕΙ;

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ θα κριθεί όχι μόνο για τις δηλώσεις του για τη μη-νομιμότητα των καταλήψεων αλλά και για τις πράξεις του για την «κάθαρση» της διαπλοκής μέσα στο ίδρυμα.

– Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς

 

Σχόλια