Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας τονίζοντας ότι σε με τέτοια περίπτωση το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για μία Σύνοδο Κορυφής.

«Δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε», σημείωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία, η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση.

«Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

Τόνισε τέλος ότι είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης και πρόσθεσε ότι η επιστολή δεν θα αλλάξει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Η χώρα μας ζητάει να γίνει αποδεκτή η παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες», δήλωσε μιλώντας στoν Ρ/Σ «Παραπολιτικά» ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε, αυτή η παράταση θα δώσει ανάσα στην οικονομία καθώς θα πάρουμε κάποια χρήματα, ενώ εκτίμησε πως η σκληρή στάση της Γερμανίας και του Σόιμπλε είναι για διαπραγματευτικούς λόγους ώστε «να τα βρούμε κάπου στη μέση του δρόμου».

Ανέφερε, πάντως, ότι δεν γίνεται αποδεκτό το πλαίσιο της θέσης Σόιμπλε που, όπως σημείωσε, «δεν είναι πρόταση, αλλά απειλή».

Επανέλαβε πως η Αθήνα δεν ζητά παράταση του μνημονίου καθώς η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το μνημόνιο και τόνισε ότι εάν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής καθώς, όπως είπε, το θέμα είναι πολιτικό.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα αν απορριφθεί το ελληνικό αίτημα και στη Σύνοδο Κορυφής, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από αυτά που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός.

 

Σχόλια