Πιθανόν να καθίσουν ξανά στο εδώλιο οι 42 αθωωθέντες για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται οι οικονομίες χρόνων την ίδια ώρα που ουσιαστικά λεηλατούνταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Ο κ. Βουρλιώτης ζητεί να ξανακαθίσουν στο εδώλιο οι 42 κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών επενδυτές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, χρηματιστές για τις μετοχές-φούσκες του χρηματιστηρίου αντιμετωπίζοντας τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Θεωρεί ότι δεν υπήρχε πλήρης και εμπεριστατωμένη αιτιολογία στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Εάν γίνει αποδεκτή η εισαγγελική αίτηση τότε και τα 42 πρόσωπα θα δικαστούν για ακόμη μία φορά από μηδενική βάση από το Τριμελές Εφετείο

Η υπόθεση είχε φτάσει στο ακροατήριο έπειτα από χρόνια, με βάση συμπληρωματική έρευνα του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ανά περίπτωση.

Σχόλια