Για υπονόμευση της σταθερότητας της χώρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της στην έξοδο από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για τη στάση των αγορών απέναντι στη χώρα σημειώνοντας ότι «εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας».

Ωστόσο, έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του ο κ. Σαμαράς τους ζήτησε να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως ορόσημο για την πορεία της κυβέρνησης μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τις περισσότερες δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία, και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. «Όπλο μας είναι η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η πολιτική της κυβέρνησης δικαιώνεται, γιατί, όπως είπε, πέρα από τους αριθμούς αρχίζουν και οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις και οι ανάσες στην οικονομία.

«Αυτός είναι ο άριστος οιωνός, και αυτή θα είναι η καλύτερη σφυγμομέτρηση, η πορεία της οικονομίας και τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας που επιτρέπει πια η οικονομία μας» δήλωσε.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως κλείνει μια γκρίζα και θολή περίοδος για την Ελλάδα και πως δεν επιτρέπεται να ξανακυλήσουμε στην κρίση καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για όλους.

Τέλος, κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να ανακόψει την πορεία αυτή και να επιστρέψει η χώρα στα μνημόνια προβάλλοντας υποσχέσεις αλόγιστων παροχών.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών και ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

«Γι’ αυτό και κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται, αυτό τους τρομάζει» είπε εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στην Κουμουνδούρου την οποία και κατηγόρησε πως απειλεί βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την Προεδρική εκλογή.

«Είναι προφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη. Και το κάνουν προκαλώντας ανασφάλεια στις αγορές, Ας γνωρίζουν όμως ότι η σταθερή και αξιόπιστη πολιτική της κυβέρνησης θα ξεπεράσει και αυτές τις αναταράξεις» είπε ο Πρωθυπουργός ζητώντας από τους υπουργούς σταθερή πορεία.

«Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε οριστικά το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που ταλαιπώρησε τη χώρα επί τόσες δεκαετίες. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι τώρα θα κάνουμε τα τελευταία βήματα ενός μεγάλου Μαραθωνίου για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση οριστικά. Και για να μην αφήσουμε κανέναν να ξαναφέρει πίσω την κρίση» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

*πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σχόλια