Παράταση για τις 18 Ιουλίου έλαβε η διαδικασία της αξιολόγησης στο σύνολο του Δημοσίου που ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί αρχικά στις 30 Ιουνίου.

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις σε πρώτο και δεύτερο βαθμό στους ΟΤΑ έλαβε επίσης παράταση για το τέλος Αυγούστου.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν θα προβεί σε προγραμματισμένες για αύριο καταλήψεις δημαρχείων. Επιμένει ωστόσο στην πλήρη απόσυρση της διαδικασίας αξιολόγησης γιατί εκτιμά ότι κρύβει απολύσεις.

«Είναι προφανές ότι η ρύθμιση αυτή ‘ξεβολεύει’ μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους. Είναι επίσης προφανές ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να ‘αγκαλιάσει’ αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του.

Το πρωί διαμαρτυρόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ έκαναν πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αντιπροσωπία τους είχε συνάντηση με την ΚΕΔΕ και με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Σχόλια