Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τους αστέγους, στη βάση της ψηφισμένης ρύθμισης για 20 εκατομμύρια ευρώ προς δομές και υπηρεσίες υπέρ των αστέγων.

Στην Χαρ. Τρικούπη κάνουν λόγο για ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα που τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ το χειρίστηκαν σε μια σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική Μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Καταγγέλλουν δε ότι δεν κλήθηκε καν στη σύσκεψη ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου που είχε αναλάβει να κάνει την εισήγηση και να προσδιορίσει τις διαδικασίες ώστε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο, ούτε καν η ειδική γραμματέας Έφη Μπέκου.

Οι ενστάσεις του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με ‘το Βήμα’, δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, όπως λένε, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους-  για μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ. Αφορούν και την ουσία: Όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε για μακρό διάστημα ο κ. Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους, από τους δήμους μέχρι τις ΜΚΟ. Επιπλέον, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος επέμενε ότι θα πρέπει ένα μέρος του να καλύψει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων με προτεραιότητα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, και των απόρων και των άστεγων.

Σχόλια