Οι ενδοκυβερνητικές τριβές που έχουν προκύψει με αφορμή τα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και η αξιολόγηση στο Δημόσιο τεθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά τις διαστάσεις που είχε αρχίσει να λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της αξιολόγησης και αναζητείται πλέον λύση σε ανώτατο επίπεδο. Πάντως, για το ζήτημα οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπάρχει «λήξη συναγερμού», προσθέτοντας μάλιστα πως το θέμα δεν επείγει και θα λυθεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των δύο εταίρων είναι να στείλουν μήνυμα προς το εσωτερικό πως η κυβέρνηση προωθεί αλλαγή σελίδας στην ασκούμενη πολιτική, με κοινωνική ευαισθησία και λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, προς το εξωτερικό, η Αθήνα θέλει να δείξει πως υπάρχει σταθερότητα.

Το θέμα, ωστόσο, της αξιολόγησης δεν ήταν το μοναδικό στην ατζέντα. Η ημερομηνία για την υπόδειξη από την ελληνική κυβέρνηση του νέου επιτρόπου της Κομισιόν εκπνέει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Σχόλια