Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συνάντησε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με σκοπό να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις με την Τρόικα και το πάγωμα των συζητήσεων.

Στον εκνευρισμό της τριμερούς γιατί αποχωρεί από την Ελλάδα, απέδωσε τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις ο υπουργός Οικονομικών, «Περνάμε μια δύσκολη φάση, βρισκόμαστε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο τεντώνουν τα νεύρα απ’ όλες τις πλευρές, έχουν νεύρα και οι δανειστές μας, γιατί βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπουν και για αυτό βλέπουμε τη διάσταση απόψεων που υπάρχει από την προηγούμενη εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ψυχραιμία συνέστησε για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Χαρδούβελης, απαντώντας στην παρατήρηση, του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ότι βρίσκεται στο στόχαστρο.

«Όταν κρατάς τον κουμπαρά, όταν φτιάχνεις σχέδιο για τη χώρα, όταν χρωστάς χρήματα και έχεις και τους δανειστές, είσαι στο στόχαστρο. Θα πρέπει να βρεθεί και θα βρεθεί λύση αλλά χρειάζεται ψυχραιμία γιατί το παν σε μια διαπραγμάτευση είναι να είσαι ψύχραιμος», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

«Χαίρομαι που θα μάθω πολλά από ‘σάς γιατί πολλά θρυλούνται και έχω μπερδευτεί» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Σχόλια