Γεύμα εργασίας θα έχουν στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, σε μια συνάντηση που οριστικοποιήθηκε χθες, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων.

Στο «μενού» θα βρίσκεται η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εν όψει της νέας αξιολόγησης, των διαπραγματεύσεων για το χρέος, αλλά και του τέλους του προγράμματος στο τέλος του έτους.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.

Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Κριστιάνε Βιρτς.

Οπως ανακοίνωσε η κυρία Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της καγκελαρίου με ξένους ηγέτες, συμπλήρωσε η ίδια.

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η συνάντηση αφορά και την προετοιμασία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η γερμανίδα εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα συζητηθούν διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική και παρέπεμψε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μετά τις συνομιλίες.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κυρία Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Σχόλια