Σε έντονα ηλεκτρισμένο κλίμα, εν μέσω διαξιφισμών για διαδικαστικά ζητήματα και καταγγελιών για τραμπουκισμούς, διεξάγεται το 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης των εργασιών έως και σήμερα, αφορμή παραταξιακών αντεγκλήσεων αποτελεί η συμμετοχή ή μη στο συνέδριο αντιπροσώπων από 33 σωματεία με οικονομικές εκκρεμότητες.

Οι παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ τάχθηκαν κατά της συμμετοχής τους και την πρώτη μέρα αποχώρησαν από τη σχετική διαδικασία νομιμοποίησης.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις τις κατήγγειλαν ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση για να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας.

Ακολούθησαν λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ συνέδρων, ενώ ο επικεφαλής της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ) Βασίλης Γκιτάκος κατήγγειλε τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο ότι επιχείρησε να τον χτυπήσει με μπουκάλι και ποτήρι.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί στελέχη της παράταξης του κ. Μπαλασόπουλου (Συνδικαλιστική Ανατροπή) για «δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών…».

Συχνές είναι οι αντεγκλήσεις μεταξύ συνέδρων με διαφορετική κομματική προέλευση και αρκούν μερικά υπονοούμενα για να ηλεκτριστεί η ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς εκκλήσεις για ενότητα.

Πέραν αυτών, από το βήμα του συνεδρίου εκφράστηκαν προβληματισμοί για την κατάσταση των ΟΤΑ και για τους εργαζόμενους σε αυτούς, όπως η διάθεση των αποθεματικών στην ΤτΕ, τα κενά σε προσωπικό εξαιτίας του περιορισμού των προσλήψεων, η ελαστική απασχόληση, οι απολύσεις-διαθεσιμότητες, ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων κ.λπ.

Οι εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιούνται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, ενώ αύριο οι σύνεδροι θα εκλέξουν τα όργανα της Ομοσπονδίας, αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους στα Ταμεία.

Σχόλια