Τις εσωκομματικές παραφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναφέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν προφυλακιστεί αλλά οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να τους ασκήσουν διώξεις για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Με αυτά τα δεδομένα, η ηγεσία του κόμματος συγκαλεί σήμερα (12:00) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να εξεταστεί η στάση που θα τηρηθεί ενόψει της ψηφοφορίας η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.

Κυρίως, θα επιχειρήσει να περιορίσει τις ισχυρές πολιτικές και νομικές ενστάσεις που εκφράζουν αρκετοί βουλευτές – οι οποίες και αποτελούν προάγγελο διαφοροποίησης από την κεντρική γραμμή του κόμματος – γνωρίζοντας ότι τυχόν παραφωνία στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα θα μεταφέρει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία και θα αποτελέσει λαβή σκληρής κριτικής από την συγκυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σαφείς ενστάσεις έχει εκφράσει ο κ. Μανώλης Γλέζος επιμένοντας ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά επιχειρήματα και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μεταξύ άλλων προβάλλει ισχυρά νομικά επιχειρήματα. Πέραν αυτών βουλευτές όπως οι κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχουν ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθενται στο να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό μόρφωμα.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκος Βούτσης είχε καταγγείλει πολιτικές μεθοδεύσεις πίσω από τις διώξεις των μελών της ΧΑ ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για διώξεις και προφυλακίσεις που εξυπηρετούν κοινοβουλευτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης καθώς μειώνεται η σχετική πλειοψηφία του Σώματος.

Σχόλια