Για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ από προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κανάλι, σε ερώτηση του Mega για το πώς σχολιάζει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται ο ίδιος ή και να εγκρίνει τέτοια σχέδια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομιών τους ελίτ».

Πρόσθεσε πως η τελική απόφαση ήταν των Ελλήνων για το εάν θα μείνουν ή θα φύγουν από την Ευρωζώνη.

«Μου είπε τότε κάποιος Έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομά του, ότι θα ήταν πολύ καλύτερα να φύγει η Ελλάδα» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αφού είπε ότι αυτό έγινε και με Ιταλούς πολιτικούς, πρόσθεσε: «Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ», σημείωσε.

Σχόλια