«Ένας χρόνος. 8.760 ώρες. 525.600 λεπτά. 31.536.000 δευτερόλεπτα. Είκοσι χιλιάδες και κάτι λέξεις είναι η συγκομιδή μου. Οι πιο ηλεκτρισμένες της ζωής μου. Οι πιο ανάπηρες. Γιατί σε περιγράφουν αλλά δεν έχουν τη δύναμη να σε ζωντανέψουν. Γιατί εσύ δε μπορείς αν τις διαβάσεις».

«Κάποια στιγμή σκέφτηκα να κρατήσω όλα τα ρούχα σου. Δε μπορούσα να τα αποχωριστώ. Αλλά από μόνα τους δεν έχουν καμμιά αξία αν εσύ δεν «κατοικείς» πια σ’ αυτά, αν δεν παίρνουν το σχήμα σου»

«Χθες, στην πτήση από Φραγκφούρτη για Βερολίνο, εγκαινίασα το καινούργιο μου Moleskine σημειωματάριο. Άρχισα να γράφω από την τελευταία σελίδα. Ανάποδα. Ακριβώς όπως κυλάει ο χρόνος μου, μέχρι να φτάσουν οι τελευταίες μέρες του Οκτώβρη και να πιάσω τον εξασθενημένο σφυγμό σου στο κρεβάτι εκείνου του νοσοκομείου».

tasos

«Το άλλο μου ολόκληρο» δεν είναι μυθοπλασία, αλλά η καταξιωμένη δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη πλάθει, ζυμώνει πάλι τα συστατικά της ζωής της με τον σύντροφό της Κώστα Μοσχούδη που «έφυγε» , πέθανε όπως θα έλεγε αυτός ο κιμπάρης  . Το βιβλίο δεν  είναι μοιρολόι, δεν είναι καταγραφή απώλειας, είναι αδιάλειπτη συνέχεια, είναι «ενδελέχεια» που γίνεται «εντελέχεια».

Μιχάλης Πολυδώρου

 

 

Σχόλια