Επιμένει το κλίμα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση Παπανδρέου να μην μετέχει στην Ελιά και την απουσία 11 βουλευτών τόσο από την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Ελιάς, όσο και από την άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής.

Στελέχη που πρόσκεινται στον Ε. Βενιζέλο πέρασαν στην αντεπίθεση, αλλά και οι 11 φέρονται έτοιμοι να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται», ενώ απέφυγε να «ρίξει λάδι στη φωτιά» καθώς αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ελενόπουλου.

Η πλευρά Παπανδρέου απορρίπτει τα περί «υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας»

Σύμφωνα με Τα Νέα, μετά την πρώτη αμηχανία από την απόφαση Παπανδρέου, στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία εξαπέλυσαν βολές κατά των συναδέλφων τους που απουσίασαν από τη Συνδιάσκεψη της Ελιάς, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις ικανές να τραυματίσουν την Ελιά έως τις ευρωεκλογές.

Κατά τις πληροφορίες, οι 11 έχουν προγραμματίσει σύσκεψη αύριο, Τετάρτη, για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και τη στάση τους απέναντι στη μάχη των ευρωεκλογών. Πάντως, χθες, Δευτέρα απέφυγαν να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση, ενώ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δημοσιοποίησε τις απόψεις του μέσω άρθρου στα Νέα.

Η πρώτη «βολή» κατά των 11 ήρθε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι από την Ελιά έλειπαν εκείνοι που εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν» κι αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε και στον Μ. Χρυσοχοΐδη, σχολιάζοντας ότι μπορεί να μην συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη γιατί «μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο, έχει κενά».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μπήκε στο στόχαστρο και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος άφησε αιχμές και κατά του Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει το παρών για να υποστηρίξει τουλάχιστον την ιδέα του, το έργο του. «Περιμένει από εμένα να στηρίξω την κυβέρνησή του όταν αυτός απουσιάζει;»

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «οι μάχες κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες», τονίζοντας ότι όλοι οι πρόεδροι στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να δίνουν το παρών και να έχουν τη διαφωνία τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Γ. Πεταλωτής που ανήκει στην ομάδα των 11 εξέφρασε την εκτίμηση στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στις βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού απάντησε με ανακοίνωσή του ο στενός συνεργάτης του Γιώργος Ελενόπουλος, ο οποίος απάντησε στα περί «υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας» ότι ο Γ. Παπανδρέου «έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει την σταθερή πορεία της χώρας».

Σχόλια