Διαστάσεις σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης λαμβάνουν οι καταγγελίες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

 Πριν λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη σε δήλωση, στον απόηχο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η δικαιοσύνη για όσα ανέφερε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει όσα είπε στη Βουλή, περί «πρωτοφανούς απόπειρας τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» και καλεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του «με ονόματα και στοιχεία».

 Διαφορετικά, σημειώνει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας «αποκαλύπτεται ως υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας». Η ανακοίνωση Σαμαρά σηματοδοτεί την πλήρη όξυνση της πολιτικής ζωής της χώρας ενόψει Προεδρικής εκλογής, δεν αποκλείεται να προοιωνίζεται ευρύτερες εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση σχηματοποιεί τον ανοικτό πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού για πρώτη, ίσως, φορά οι δύο πλευρές, με θεσμικό ρόλο στο πολίτευμα, μοιάζουν να μην έχουν έστω και τον ελάχιστο ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Η πλήρης δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα  Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.

Τώρα οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες. Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση  της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».

 Νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και την καταγγελία για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Σχόλια