Τις χειρότερες πλημμύρες αντιμετωπίζουν Σερβία και Βοσνία εδώ και 120 χρόνια, με τουλάχιστον 20 ανθρώπους να… έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 10.000 να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, σφοδρές βροχοπτώσεις όπως αυτές που έπληξαν τις περιοχές αυτές συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια.

tromaktiko4

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι της Βοσνίας τουλάχιστον 12 άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για ακόμα περισσότερα θύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα η στάθμη του νερού έχει φτάσει ακόμα και το δεύτερο όροφο πολυκατοικιών, ενώ πολλοί ήταν οι πολίτες που βρήκαν καταφύγιο στις οροφές των κατοικιών και διασώθηκαν με ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων.

plimmira

Την ίδια στιγμή, στη Σερβία έχουν σημειωθεί οκτώ θάνατοι, ενώ ο στρατός και οι διασώστες χρησιμοποιούν βάρκες και ελικόπτερα για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες εγκλωβισμένων στην πόλη Ομπρενοβάτς, κοντά στο Βελιγράδι.

katastrofikes-plimmures-se-serbia-bosnia (1)

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι νέα υπερχείλιση του ποταμού Σάβα αναμένεται μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι εθελοντές που απάντησαν θετικά στην κάλεσμα της κυβέρνησης να ενισχύσουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών.

67j0px-exercise-your-brain-step-01

Σχόλια