Aίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προκαλεί η υπουργοποίηση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη νέα κυβέρνηση υπό τον Μανουέλ Βαλς, με τα διεθνή ΜΜΕ να πλέκουν το εγκώμιο στη Σοσιαλίστρια πολιτικό, αλλά να στέκονται, κυρίως, στο ερωτικό παρελθόν της με τον Φρανσουά Ολάντ.

«Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ έγινε υπουργός» γράφουν οι «New York Times», ενώ η ισπανική «El Pais» αναφέρει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας άλλαξε την ομάδα στο υπουργείο Οικονομικών κι έβαλε στην κυβέρνηση τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κάνοντας εκτενή αναφορά στην πρώην αγαπημένη του Γάλλου προέδρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΒΒC. Υπό τον τίτλο «Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ συμμετέχει στην κυβέρνηση», το βρετανικό δίκτυο υπογραμμίζει ότι η πρώην του Ολάντ υπουργοποιήθηκε.
Η ιταλική «La Republica» διευκρινίζει πως η νέα υπουργός Οικολογίας ήταν επί πολλά χρόνια η σύντροφος του Ολάντ.

Στην ιστοσελίδα της, η βελγική «Le Soir»  ξεκινά το ρεπορτάζ σχετικά με τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Βαλς, με τη φράση «Η Σεγκολέν μπήκε στην κυβέρνηση», υπενθυμίζοντας ότι η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ επέστρεψε στα παλιά της λημέρια, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικολογίας. Η ίδια ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η Ρουαγιάλ υπουργοποιείται για τέταρτη φορά στην καριέρα της.
Αλλά και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η Σεγκολέν ήταν η υπουργός στη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Και βεβαίως, αυτό που υπογραμμίζουν οι χρήστες, είναι το ερωτικό παρελθόν της με τον Ολάντ.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Λουί ντε Λιόν, γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter: «Σεγκολέν Ρουαγιάλ,  πρώην προεδρική υποψήφια, πρώην σύντροφος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ».

Η «Ολίβια μπλα… μπλα», που δεν αποκαλύπτει το επίθετό της, είναι ειρωνική: «Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανέλαβε το υπουργείο Οικολογίας. Η ανακύκλωση της πρώην, μία καλή οικολογική χειρονομία του Φρανσουά Ολάντ».

Ο δημοσιογράφος Μαλίκ Μπερκάτι, αναφερόμενος στην κίνηση του Ολάντ να δώσει χαρτοφυλάκιο στη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, δίνει το δικό του στίγμα: «Είναι δύσκολο να ξεχάσεις μία πρώην…». 

Σχόλια