Δύο ώρες διήρκεσε, το βράδυ της Δευτέρας, η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος τέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, για το νομοσχέδιο που αφορά στη μικρή ΔΕΗ θα υπάρξουν βελτιώσεις που όμως δεν θα αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κυβερνητικές πηγές και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων.

Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες. 

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτίμησαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν θα «τραβήξουν» την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. 

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Οπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη. 

Κατά πληροφορίες, για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» το ΠΑΣΟΚ ζητά στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης να υπάρξουν σοβαροί επενδυτές, για να μην δοθεί η εντύπωση ότι γίνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Σχόλια