Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Παρών και ο Πολ Τόμσεν.

Το ραντεβού τους θεωρείται σημαντικό αναφορικά με το μέλλον και το ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά και τις αποκαλύψεις Wikileaks.

Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις πιέσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα τη λήψη λιγότερων μέτρων, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη Welt, εάν το ΔΝΤ επιμείνει στη θέση ότι για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει κούρεμα, θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα, δεδομένου ότι η παραμονή του Ταμείου υπήρξε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της γερμανικής βοήθειας προς την Αθήνα. Η καγκελάριος θα πρέπει συνεπώς να κάνει ένα συμβιβασμό με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ, μιλώντας στο Bloomberg, επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την Αθήνα και ότι οι στόχοι του Ταμείου είναι: να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στη χώρα και να είναι βιώσιμο το χρέος της και να εξοπλιστεί η ελληνική οικονομία με ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, για να είναι ανεξάρτητη.

Σχόλια