Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ  υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της όταν στο παρελθόν επέκρινε την αποτυχία κατάλληλης φορολόγησης των πλούσιων Ελλήνων.

Σε άρθρο των Financial Times ο δημοσιογράφος συζητά με την κ. Λαγκάρντ και το ζήτημα φορολόγησης στην Ελλάδα και η επικεφαλής του Ταμείου σχολιάζει: «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί ξέρετε, όταν είχα μιλήσει για την Ελλάδα και τους φόρους έλαβα απειλές θανάτου και χρειάστηκε να αυξήσουμε την ασφάλεια».

Μάλιστα, διερωτάται: «Ωστόσο, πληρώνει φόρους ο κλάδος της ναυτιλίας (εφοπλιστές); Οι υπόλοιποι; Δεν νομίζω.»

Συνεχίζοντας, ο δημοσιογράφος τη ρωτά: «Δεν είναι μέρος του προβλήματος ότι τόσοι πολλοί Έλληνες, ή άλλες πλούσιες ελίτ, έχουν μετακινηθεί σε μέρη όπως το Λονδίνο, προς αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων;».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε ότι αναγνωρίζει πως αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. «Ακούω από την πρεσβεία μας ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ηλικία των 30, ας πούμε, που αφήνουν και τη Γαλλία» αναφέρει.

«Όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα τους επειδή δεν αισθάνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις ή να βρουν ευκαιρίες, αυτό είναι πολύ λυπηρό».

 

Σχόλια