Θα ήταν καλό για την Ελλάδα να υπάρξει συμφωνία σύντομα, όμως πρέπει να αναλάβει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ,  όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» και πρόσθεσε πως έχει την εντύπωση ότι «όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση για την Ελλάδα».

Νωρίτερα, το Eurogroup, που συνεδρίασε ατύπως στη Ρίγα της Λετονίας, εξέπεμψε μήνυμα στην Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Όπως επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ολλανδός ΥΠΟΙΚ Γερούν Ντέισελμπλουμ, η συζήτηση διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με το κλίμα για τον Έλληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη να είναι αρνητικό.

Στις δηλώσεις του, ο Ολλανδός υπουργός ζήτησε για άλλη μία φορά πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μονο υπό αυτόν τον όρο μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εκταμίευση.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει μερική συμφωνία, άρα ούτε και μερική εκταμίευση χρημάτων.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε ότι υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια, αλλά παραμένουν μεγάλες διαφορές και ο χρόνος εξαντλείται.

Σχόλια