«Δεν απέχουμε πολύ από μια λύση, οι παράμετροι μιας ισορροπημένης συμφωνίας υπάρχουν», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι αισιόδοξος […] θα τα καταφέρουμε, πρέπει να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε, ενώ εστίασε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και στις προβλέψεις της Κομισιόν έως και το 2018 για να τονίσει ότι «όποιες και αν είναι οι αποφασεις, θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά νούμερα».

Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2016 υπήρξε υπεραπόδοση, καθώς αν και είχε εκτιμηθεί ότι θα ήταν μια χρονιά ύφεσης τελικά επιτεύχθηκε ανάπτυξη 0,3%. Ακόμη ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το 2017 και το 2018 δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να έχει μια ικανοποιητική ανάπτυξη.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το επικείμενο Eurogroup, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Εξάλλου, ανέφερε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να εργαστεί μαζί της και πως θέλει οι Έλληνες να δουν φως στο τούνελ της λιτότητας.

«Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική και στη συνέχεια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να έχουμε μια Ελλάδα με θέσεις εργασίας, με ανάπτυξη στην καρδιά της Ευρωζώνης», κατέληξε ο επίτροπος, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να δώσουν θετικά μηνύματα.

Σχόλια