Σε ποταμό κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ναυάγησε πλοίο το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 200 ανθρώπους και πλέον έχει βουλιάξει στον ποταμό Μέγκνα, που είναι ιδιαίτερα πλατύς και βαθύς στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο.

Το φέρι MV Miraj-4 ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας στον ποταμό Μέγκνα στην Ρασούλπουρ της περιφέρειας Μουνσιγκάντζ, 27 χιλιόμετρα από τη Ντάκα και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ντάκα – Σαριάτπουρ.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, όμως τα μέλη των σωστικών συνεργείων φοβούνται ότι ο απολογισμός θα είναι κατά πολύ βαρύτερος, καθώς αγνοούνται ακόμη δεκάδες επιβάτες.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται στην περιοχή του ναυαγίου, ενώ μέχρι στιγμή τουλάχιστον 100 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι αξιωματούχοι οι οποίοι συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μπανγκλαντές, δήλωσαν ότι δεν κατορθώθηκε να ανελκυσθεί το MV Miraz.

Ο διοικητής της περιοχής Σαϊφούλ Χασάν Μπαντάλαν έφερε ότι επιζήσαντες του είπαν, πως περίπου 100 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν και να φθάσουν στην όχθη του ποταμού και ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών του πλοίου.

Αξιωματούχος της Αρχής Θαλασσίων Μεταφορών της χώρας δήλωσε ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο καθώς ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορούσε να μεταφέρει ήταν 122. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποζημίωση 1.000 δολαρίων θα δοθεί στις οικογένειες όσων χάθηκαν στη ναυτική

Σχόλια