Η χρεοκοπία της χώρας δημιούργησε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η εκτεταμένη φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού αντιμετωπίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία με πρωτόγνωρο πολιτικό κυνισμό. Η άρνηση στην πράξη ελέγχου των 6.000 off-shore ακινήτων, αλλά και δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά συνιστούσε προσβολή στα εκατομμύρια των Ελλήνων που υποφέρουν. Η οργή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που καθιστά αναποτελεσματική την προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας. Ο πολιτικός της χρόνος τελείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο επόμενος νικητής των εκλογών έχει διαθέσιμο ελάχιστο πολιτικό χρόνο. Μέχρι το αργότερο το καλοκαίρι του 2015 πρέπει να γειωθεί στην πραγματικότητα. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε σοβαρά πολιτικά αδιέξοδα, αφού μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του διακατέχεται από ιδεοληψίες και έντονο αριστερισμό. Ας σκεφτούμε πόσες σελίδες αφιέρωναν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο Τσάβες και την Μπολιβοριανή επανάσταση στη Βενεζουέλα. Όσοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που αξιοποιούσε τις υψηλές τιμές του πετρελαίου για να ασκήσει κοινωνική πολιτική και ότι ο κρατισμός του ήταν αναποτελεσματικός για τη λειτουργία της οικονομίας αντιμετωπίζονταν ως φιλελεύθεροι. Άλλωστε, η καραμέλα του νεοφιλελευθερισμού δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο η αριστερά πρέπει να έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας σε ένα παγκόσμια ανταγωνιστικό περιβάλλον προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Η ελληνική οικονομία στις σημερινές συνθήκες έχει άμεση ανάγκη επενδύσεων και το ελληνικό δημόσιο είναι αναγκαίο να τις προωθεί διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σήμερα διακατέχεται από τη γνωστή παθολογία της αριστεράς. Για κάθε πρόβλημα φτιάξε ένα νέο φορέα. Κρατικό φορέα. ακτοπλοΐας ανακοινώνει ο Δρίτσας. Λίγες ημέρες αργότερα, κρατικό φορέα υδρογονανθράκων ανακοίνωσε ο Αλεξόπουλος μαζί με την αναθεώρηση του πλαισίου για τις έρευνες πετρελαίου. Με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου ποιο θα είναι άραγε το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών;

Ο ίδιος ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στο twitter κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα. Πόσο όμως αυτά είναι αποτελεσματικά και πειστικά στην Ευρώπη;

Ο κόσμος θέλει λύσεις στα προβλήματά του. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, άψογη επικοινωνιακά, αξιοποίησε το μεγάλο λαϊκό κύμα της οργής. Αλλά να γνωρίζει ότι όταν γίνει αντιληπτό «’ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός», τότε θα την πνίξει και την ίδια.

Σχόλια