Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα ανοίξει (τον Μάιο) θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ φροντίζει πριν να κόψει ανεπιθύμητους και «αντιπάλους» από την κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Αιφνιδιαστικά και άνευ αιτιολόγησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έκοψε» μετά τις εκλογές από την Πολιτική Επιτροπή τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Γερουλάνος και η Ντίνα Λάζαρη που είχαν εκλεγεί με σταυρό στο συνέδριο του 2013 διαμαρτυρήθηκαν έντονα και επέστρεψαν στις θέσεις τους. Οι υπόλοιποι τέσσερις, όμως, που μετείχαν στην επιτροπή ex officio, παραμένουν κομμένοι χωρίς επίσημη αιτιολογία.

Ο αποκλεισμός πάντως από τη σημερινή κεντρική επιτροπή δεν ίσχυσε για όλους τους πρώην βουλευτές, δεν υπήρξε δηλαδή η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρώην βουλευτές, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

Το γεγονός ότι δεν βρίσκονται πλέον στη Βουλή δεν φαίνεται να παίζει ρόλο. Αντιθέτως, δεν δείχνουν άνευ σημασίας οι πολιτικές «αποχρώσεις» των τεσσάρων: Ο Απόστολος Κακλαμάνης θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα, ο Μανώλης Όθωνας είναι στενός πολιτικός φίλος της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Χάρης Τσιόκας «συμπαθεί» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος, θέλει να εκκαθαρίσει το ηγετικό όργανο του Κινήματος, από στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχόλια