Ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ενώ από την Κυριακή του Πάσχα είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Γεννημένος το 1951 στο Βέλο Κορινθίας, ο Στάθης Ψάλτης έζησε εκεί τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο, κυρίως κωμικούς ρόλους. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου τη δεκαετία του ’80 με ταινίες όπως οι «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια».

Το 1973, στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών», τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε, ερμήνευσε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις. Υπήρξε από τους πλέον πολυτάλαντους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, μεσουρανώντας στη δεκαετία του ’80, σε πάρα πολλές βιντεοκωμωδίες, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί αμέτρητες επιθεωρήσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Ετοιμόλογος και δεινός ατακαδόρος, ο Στάθης Ψάλτης σημάδεψε με τις ερμηνείες του μια ολόκληρη γενιά, παρουσιάζοντας τα στραβά και ανάποδα της Ελλάδας, μέσα από τη σάτιρα και το χιούμορ. Το 2016, στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, ερμήνευσε την παραμάνα, ενώ υποδύθηκε και τον ηγούμενο της Μονής Σινά στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης».

Σχόλια