«Ανάκληση εφεδρειών» χαρακτηρίζει το Ποτάμι  την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «το παλιό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του» καθώς ο κ. Δήμας μολονότι «υπήρξε ένας έντιμος και μετριοπαθής πολιτικός ήταν περιχαρακωμένος στα στενά όρια του κομματικού συστήματος».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ποτάμι «έχει προτείνει στα κόμματα που είναι στη Βουλή, να συνεννοηθούν και να επιλέξουν για Πρόεδρο έναν πολίτη που θα εκφράζει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και όχι έναν πρώην πολιτικό. Αλλά ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είναι στη λογική της «ανάκλησης εφεδρειών» και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αρνείται να μας πει ποιος θα πρέπει να είναι ο Πρόεδρος των Ελλήνων, μιας και το μόνο που φαίνεται να τον νοιάζει είναι οι υπουργικές καρέκλες».

«Το σημαντικό, όμως, θα ήταν, η παραπαίουσα συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ο «κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ» να μας ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το σχέδιό τους για τους επόμενους δύσκολους μήνες» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σχόλια