Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της δικής του πολιτικής και άσκησε κριτική στις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

«Τα όσα λένε οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι είτε προετοιμασία ρήξης με την ΕΕ είτε προετοιμασία “κωλοτούμπας”», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν η κυβέρνηση επιλέξει συνέχιση της δικής μας πολιτικής με τον δικό της τρόπο θα την στηρίξουμε. Αν πάλι εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε θα έλθουν πολύ δύσκολες ημέρες για τον τόπο. Έχουμε προειδοποιήσει και οι προειδοποιήσεις μας ισχύουν στο ακέραιο».

«Αν η κυβέρνηση επιλέξει να πάει στα βράχια τότε θα είμαστε απέναντί της. Αν επιχειρήσουν να ξηλώσουν προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις θα είμαστε επίσης απέναντι», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στην προειδοποίηση του προέδρου της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς περί κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεών της και στην χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, λέγοντας ότι δημιουργεί ανησυχία.

«Ο κ. Σούλτς είπε αυτό για το οποίο προειδοποιούσα και προσπαθούσα και προσπαθώ να αποτρέψω» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Η απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική αλλά τα χειρότερα μπορούν ακόμη να αποτραπούν, καθήκον μας να μην αφήσουμε τη χώρα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού».

Απορρίπτοντας την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στη ΝΔ περί εκφοβισμού του κόσμου, ο τέως πρωθυπουργός είπε πως είναι άλλο να εκφοβίζεις τον κόσμο και άλλο να προειδοποιείς για πραγματικούς κινδύνους.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της και υπογράμμισε πως ύψιστη προτεραιότητα της ΝΔ είναι το εθνικό συμφέρον. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, σημείωσε.

Στο σημείο αυτό επισήμανε πως «από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε οτιδήποτε είναι σωστό και θα στηλιτεύουμε οτιδήποτε είναι λάθος».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα, βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, και ας μην το αναγνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, έκανε παραλληλισμό της στάσης της κυβέρνησης Παπανδρέου με αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Όποιος στηρίζεται σε πυροτεχνήματα για να ανέβει στην εξουσία τελικά το μετανιώνει, είπε ο κ. Σαμαράς και διεμήνυσε πως «πέρασε η εποχή που ο λαϊκισμός μπορούσε να κυριαρχεί κοροϊδεύοντας ατιμώρητα έναν ολόκληρο λαό».

 

Σχόλια