Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη και μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Για την διαπραγμάτευση

Η κυβέρνηση έχει κάνει το χειρότερο μίγμα της διαπραγμάτευσης, αυτό που έχει συμφωνηθεί δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση, αλλά οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.
Αν είχε κλείσει η αξιολόγηση το 2016 δεν θα υπήρχαν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα.

Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευόταν τόσον καιρό ότι είναι ανέφικτα τα 3,5% πλεονάσματα και τώρα να τα αποδέχεται και μάλιστα να λέει ότι ουσιαστικά επειδή υπάρχει το 4% που προέρχεται από υπερφορολόγηση, μπορούμε να πετύχουμε το 3,5% τα επόμενα έτη. Αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο στη χώρα δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Η κυβέρνηση δεν αναπτύσσει κανένα παραγωγικό μοντέλο.

Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ήταν για ακόμη μια φορά εκτός πραγματικότητας. Τα αντίμετρα είναι κοροϊδία καθώς θα εφαρμοστούν μόνο αν πετύχουμε 3,5% πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός με επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις έχει χαρακτηρίσει ανέφικτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και την κεντροαριστερά

Υπάρχει ανάγκη να πετύχει η Κεντροαριστερά την ανανέωση και την ενότητα για να μπορέσει να υπάρχει μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας και μια εναλλακτική προοδευτική λύση ώστε να μην κατευθυνθούν οι πολίτες σε ακραίες εθνικιστικές λύσεις, όπως το απαράδεκτο φαινόμενο με τη Λεπέν στη Γαλλία.

Η θέση μου είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα. Ταυτόχρονα, μετά από αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει «χώρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την προσπάθεια;
Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά.

Σχόλια