Ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει γέφυρες με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες και τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο, γράφει ο Economist σε άρθρο του τελευταίου τεύχους του για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πιέζει τους πιστωτές της Ελλάδας να διαγράψουν τουλάχιστον ένα μέρος από το μεγάλο χρέος της χώρας. Αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε τώρα ότι δεν είναι πια ο αδιάλλακτος πυρπολητής που το 2012 υποσχόταν να σκίσει το βάρβαρο μνημόνιο.

Ο Τσίπρας προσπαθεί ήσυχα να διαβεβαιώσει τους υποψήφιους επενδυτές που φέρνουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό ότι η Ελλάδα θα ήταν μία φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, υπό μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

“Τα hedge funds που οδήγησαν στο πρόσφατο ποδοπάτημα στην έξοδο από τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ακόμα πειστεί εντελώς”, σημειώνει ο Economist.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Economist συμβουλεύει την Ελλάδα να μην βιάζεται για την έξοδο από το μνημόνιο, αφού η πρόσφατη αύξηση του κόστους δανεισμού εκτροχιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης να δανειστεί 9 δισ. ευρώ το 2015.

Σχόλια