Αίσθηση προκαλεί δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελ, στο ΕΚΟΦΙΝ, ότι πλέον όλοι οι πολίτες ξέρουν πως δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα.

«Ο ελληνικός πληθυσμός έχει ωριμάσει και η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια, κάθε οικογένεια βιώνει αυτήν την κρίση με άνεργους, με παιδιά που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων μέχρι και έξι μήνες . Οι πάντες έχουν πληγεί.»

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το Λουξεμβούργο ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «ένα είναι σίγουρο. Ολοι, αντιλαμβάνονται τώρα ότι δεν υπάρχουν δωρεάν γεύματα, κάτι που μόνο οι οικονομολόγοι κατανοούσαν κατά το παρελθόν. Τώρα (σ.σ, οι πολίτες ) κατανοούν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κάτι από την κυβέρνηση εάν δεν το πληρώσει κάποιος άλλος. Και αυτό γιατί συνέδεσαν τους φόρους με τις δαπάνες.
Σύμφωνα με τον Γκ. Χαρδούβελη οι πολίτες απαιτούν από τους ηγέτες να παρουσιάζουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς . Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή με ένα πιο ώριμο πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του υπουργού οικονομικών.

Βέβαια, αυτό που δεν εξήγησε ο νέος υπουργός είναι ποιοί απολάμβαναν τα …δωρεάν γεύματα. Ασφαλώς όχι όλοι οι πολίτες που, οπως σημειώνει κ. Χαρδούβελης, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης

Σχόλια