Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι  για εκεχειρία 7 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Παρ’ όλα αυτά, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «12ωρη εκεχειρία», που αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 το πρωί.

«Το συμβούλιο ασφαλείας (της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου) απέρριψε ομόφωνα την πρόταση εκεχειρίας του Αμερικανού υπουργού Τζον Κέρι», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα μέλη του συμβουλίου θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους για το θέμα αυτό.

Δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης εκεχειρίας, όμως ένας αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι το Ισραήλ θέλει να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις προτού να συμφωνήσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που συνεχίζονται, για 18η ημέρα.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να παραμείνει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας για να συνεχίσει την καταστροφή των σηράγγων που έχει κατασκευάσει η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ. Αυτός ο όρος είναι μάλλον απίθανο να γίνει δεκτός από την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τον θύλακα από το 2007.

Σχόλια