Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθήνας οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή, ενώ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που από το πρωί είχαν περικυκλώσει τη σχολή έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Έπειτα από έξι ημέρες, οι νεαροί καταληψίες, πλαισιωμένοι από άλλους νεαρούς που δήλωναν «αλληλέγγυοι», αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής.

Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί γύρω από το κτίριο.

Η λύση δόθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ και των φοιτητικών συλλόγων με τους αντιεξουσιαστές και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση.

Λίγη ώρα μετά, περί τους 30-40 αλληλέγγυους στην κατάληψη έφτασαν στο σημείο και οι καταληψίες αποχώρησαν από τη Μασσαλίας προς τα Εξάρχεια.

Η πολυήμερη κατάληψη της Σχολής προκάλεσε νωρίτερα την εκ νέου παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία σε ανακοίνωσή της ζητούσε λήψη δράσης από την ΕΛΑΣ για την αποτροπή νέων επεισοδίων, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων.

Το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η κατάληψη της Νομικής σημειώθηκαν ζημιές στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται κοντά, ενώ αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και έθεσαν υπό κατάληψη το κτίριο της Νομικής Σχολής το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με αιτήματα. την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ’.

Επίσης, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν και οκτώ προσαγωγές ατόμων, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αναρχικούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, έγκλειστους των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις.

Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό, μπροστά στο Μαξίμου, με το σύνθημα «Μνημόνια- Γέφυρες- Αυτοκτονίες- εξαθλίωση- Φυλακές κολαστήρια και τύπου Γ΄- πολιτικοί κρατούμενοι και κυνήγι μαγισσών- στο πλευρό των απεργών πείνας μέχρι ΤΕΛΟΥΣ», το οποίο υπογράφουν ως «αναρχικοί, αυτόνομοι, αλληλέγγυοι».

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

 

Σχόλια