Στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε1, αναμένεται να καταπλεύσει στις 17:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας εκ νέου από τη Μυτιλήνη, 2.489 Σύρους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ άκαρπες παραμένουν οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό τεσσάρων μεταναστών, οι οποίοι μαζί με άλλα 10 άτομα επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανατολικά της Σκάλας Μυστεγνών στη Λέσβο.

Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκαν χθες οι σοροί δύο μεταναστών, ενώ πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό διέσωσε ακόμη οκτώ.

Έμφραγμα στην «βαλκανική οδό»

Ομάδα Αφγανών μεταναστών έχουν εγκατασταθεί σε μια απομονωμένη παραλία, κοντά στο χωριό Μπαντεμλί στα παράλια της Σμύρνης και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν στην Ελλάδα. Το ταξίδι έως τις κοντινές ακτές της Λέσβου όμως, δεν είναι πάντα ασφαλές. Το τελευταίο 24ωρο ένα πλοιάριο ανατράπηκε. Δυο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά και πέντε αγνοούνται. Μόνο τον Αύγουστο έφτασαν στη Λέσβο περισσότεροι από 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια.

Σχόλια