Μια ηχηρή μεταγραφή στο πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε η φήμη ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννοήσεις με κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ με στόχο την κατ’ αρχήν συνεργασία των δυο πλευρών και αργότερα-εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν- την πλήρη ενσωμάτωση της, στο κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου.

Πως φτάσαμε όμως σε αυτή την εντυπωσιακή «μεταγραφή»;

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κυρίως μετά τον Φεβρουάριο, όταν οι διεργασίες στο εξωκοινοβουλευτικό «κομμάτι» της Αριστεράς διαφαινόταν ότι θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, κυρίως μεταξύ Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζάνη και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τις ατέρμονες συζητήσεις και την «αυτοπαγίδευση» του χώρου. Με δική της πρωτοβουλία στα τέλη Φεβρουαρίου συνάντησε σε «μυστική τοποθεσία» το γραμματέα της ΔΗΜΑΡ κ. Γιώργο Μπουλμπασάκο.

Στη πολύωρη συζήτηση αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που εγκλωβίζουν σήμερα την Αριστερά και την Κεντροαριστερά να παίξει καθοριστικό ρόλο, παρά την εμφανή και ηχηρή αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Παραμένω πάντα αριστερή και σταθερά προσανατολισμένη εναντίον της άθλιας πολιτικής του Τσίπρα» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να της απάντησε, «όλοι από την ίδια αριστερή μήτρα προερχόμαστε, όλους μας θλίβει η κατάντια της κυβερνητικής πολιτικής που προσβάλλει την ιστορία της Αριστεράς»…

Για το περιεχόμενο της συζήτησης ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που εκτίμησε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία της και τον δυναμικό χαρακτήρα της το κόμμα, «όχι πάντως από θέση πρώτης γραμμής τουλάχιστον στην αρχή». Αυτή η επεξήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου θεωρήθηκε επιβεβλημένη, διότι νωρίτερα κύκλοι από το Μαξίμου διέρρεαν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «απαίτησε» όταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΔΗΜΑΡ αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας να επανέλθει στη θέση της προέδρου της Βουλής! Αυτό «ούτε ως αστείο» δεν μπορεί να εκληφθεί, τόνιζαν με νόημα κορυφαία στελέχη του κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Τέλος, φαίνονται να κάμπτονται και οι αντιρρήσεις του Γιώργου Σιακαντάρη μέλους της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και ιδεολογικού «καθοδηγητή» της εγχώριας Σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος φέρεται να είπε » μα καλά τι δουλειά έχει η Ζωή με τους Σοσιαλδημοκράτες, θα τρελαθούμε εντελώς;»… Σε αυτή την εξέλιξη «αποφόρτισης» του κλίματος, βοήθησε ένα τηλεφώνημα της πρώην πρόεδρου της Βουλής στον κ. Σιακαντάρη, η οποία του εξήγησε ότι «προοδευτικός σήμερα είναι αυτός που μάχεται για μεταρρυθμίσεις που μειώνουν τις ανισότητες». Λέγεται μάλιστα ότι του είπε χαριτολογώντας » ακόμα έχω τον Κέινς σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου, ενώ αγόρασα και το νέο βιβλίο του Κόλιν Κράουτς “Ο περίεργος μη θάνατος του νεοφιλελευθερισμού”.

Σχόλια