Τα κύρια παλαιστινιακά κινήματα, μεταξύ των οποίων η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ, είναι «έτοιμα (να συμφωνήσουν) σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών» στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Η Παλαιστινιακή Αρχή, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ «είναι έτοιμοι (να συμφωνήσουν) σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών» και εξετάζουν «με θετικό πνεύμα» την πρόταση του ΟΗΕ για μια εκεχειρία τριών ημερών στις συγκρούσεις με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ραμάλα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας. Στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς.

Βαρύς ο φόρος αίματος και αυτή τη νύχτα, με θύματα 16 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους μία επταμελής οικογένεια η οποία σκοτώθηκε όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε, στη Ράφα. Εξάλλου, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αποκάλεσε «λυσσασμένο σκύλο» το Ισραήλ και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους.

 

Σχόλια