Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing Β777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 227 είναι επιβάτες -συμπεριλαμβανομένων δύο βρεφών- και οι 12 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το εν λόγω αεροπλάνο μεταφέρει επιβάτες 13 εθνικοτήτων. Κινεζικά μέσα μεταδίδουν ότι ανάμεσά στους 239 επιβαίνοντες οι 160 έχουν κινεζική υπηκοότητα. Ο κωδικός της πτήσης είναι MH370.
Το αεροσκάφος είχε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21 π.μ. (14:21 GMT Παρασκευή) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ. (22:30 GMT). Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος στις 02:40 π.μ.Η επικοινωνία με το αεροσκάφος των Malaysia Airlines -που είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας- χάθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.Το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από την Κίνα και δεν ήρθε σε επαφή με Κινέζους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετέδωσε σήμερα το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η Κίνα δεν έχει λάβει, προς το παρόν, καμία αναφορά για συντριβή αεροσκάφους στα χωρικά της ύδατα.

Η εταιρεία Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις Αρχές, οι οποίες έχουν κινητοποιήσει ομάδα αναζήτησης και διάσωσης προκειμένου να εντοπιστεί το αεροσκάφος. Ειδική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας, επίσης, ενημερώνει του συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος για το συμβάν.

Με βάση διεθνή ΜΜΕ, τα καύσιμα που είχε το αεροπλάνο από τη στιγμή που χάθηκε, αρκούσαν για 7,5 ώρες. Ήδη έχουν περάσει οκτώ ώρες από όταν χάθηκε, γεγονός που λιγοστεύει τις ελπίδες.

Οι Malaysia Airlines δεν είχαν γνωρίσει θανατηφόρο ατύχημα εδώ και περισσότερα από 18 χρόνια. Το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη με αεροσκάφος τους ήταν τον Δεκέμβριο του 1977, όταν η πτήση με κωδικό MH653 δέχτηκε αεροπειρατεία και το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στην πόλη Τανγιούνγκ Κουπάνγκ στην πολιτεία του Τζοχόρ, σκοτώνοντας και τους 100 επιβαίνοντες.

Σχόλια