Δολοφονική επίθεση χωρίς προηγούμενο στην καρδιά του ευρωπαϊκού Τύπου.

Δύο κουκουλοφόροι – κατά πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, τζιχαντιστές- εισέβαλαν με Καλάσνικοφ στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τέσσερις κορυφαίοι γάλλοι σκιτσογράφοι οι Cabu, Charb, Tignous, Wolinsk (ΦΩΤΟ)

705495--

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και δύο αστυνομικοί, ενώ από τη φονική επίθεση τραυματίστηκαν και 10 ακόμη άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ήταν τουλάχιστον δύο και κρατούσαν Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, που ακολούθησε, οι δράστες ήταν τρεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε βορειοανατολικά του Παρισιού, κοντά σε σταθμό του Μετρό.

20434685_charlieok_1420637040815.limghandler

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Ζεράρ Μπιάρ δεν βρισκόταν στα γραφεία την ώρα της επίθεσης, καθώς ήταν στο Λονδίνο.

Σε δηλώσεις του τόνισε: Είμαι σοκαρισμένος από την επίθεση σε εφημερίδα της Γαλλίας, μίας κοσμικής δημοκρατίας. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω πως άνθρωποι μπορούν να επιτεθούν με βαρύ οπλισμό σε εφημερίδα. Μία εφημερίδα δεν είναι πολεμικό όπλο». Ο ίδιος τόνισε ότι το περιοδικό δεν είχε λάβει απειλητικά μηνύματα.

Η φράση «Je suis Charlie» -είμαι Charlie- σε μαύρο φόντο είναι η φωτογραφία που ανεβάζουν οι Γάλλοι χρήστες του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

l23

Σχόλια