Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ότι η κρίση οδήγησε σε «έλλειμμα Δημοκρατίας» έδωσε με ασυνήθιστα αιχμηρό τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στον ANT1 αλλά και στο ΒΗΜΑ FM η κ .Βούλτεψη τόνισε ότι δεν έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία -άποψη την οποία εξέφρασε στην δική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- αλλά η αντίληψη που έχουμε, πλέον, για τη Δημοκρατία.

Όπως τόνισε, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να ταυτίζουν τη χούντα με το μνημόνιο, καθώς -σύμφωνα με την άποψή της- προφανώς δεν γνωρίζουν τι είναι Χούντα.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, στην Ελλάδα περάσαμε 40 χρόνια τεχνητής ευημερίας με δανεικά και πιστεύοντας ότι η Δημοκρατία είναι να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο και να μην πληρώνουμε και φόρους, τώρα φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο.

Ως εκ τούτου «Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό ή τη σύνταξη, αλλά να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης -συνεχίζοντας να «απαντά» στον κ. Παπούλια- υπογράμμισε ότι «επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα θα παραστεί στα κτήρια του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, εκεί όπου υπάρχουν τα κελιά των βασανιστηρίων και του αείμνηστου Σπύρου Μουστακλή, πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι είναι άλλο πράγμα να κινδυνεύει μια χώρα από χρεοκοπία και να λαμβάνει μέτρα και άλλο πράγμα η Χούντα, διότι τότε δικαιολογούνται τα φαινόμενα της Χ.Α».

 

Σχόλια