Παρακολουθώντας την επίθεση που γίνεται κατά των εμφυλιοπολεμικών δηλώσεων του Βορίδη, σχεδόν απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, δεν μπορεί παρά κάθε προοδευτικός και δημοκράτης, ακόμη και αν δεν είναι αριστερός, να αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση. Είναι μια εικόνα από το μέλλον που θα θέλαμε. Δυστυχώς όμως βορίδηδες δεν υπάρχουν μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν και στους κατ’ ευφημισμό Έλληνες και Ελληνίδες «φιλελεύθερους».
Η Σώτη Τριανταφύλλου σ’ άρθρο της στην Athens Voice γράφει «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το αριστερό κατεστημένο και το αριστερό παρακράτος – αντίθετα από όσα διατείνεται, αποτελεί μέρος της εξουσίας και έχει συμμετάσχει σε όλες τις φρικαλεότητες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα».
Μάλιστα.. Τέτοια διαβάζουν πολλοί που ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, αλλά πολύ περισσότερο ούτε αισθητικά είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν να τον ψηφίσουν. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, συν την αποτυχία του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, τον έκανε κόμμα εξουσίας. Μια τέτοια ανάγνωση τού τι εκπροσωπεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να αποφύγουν, όσοι ενδιαφέρονται, τώρα πολύ περισσότερο απ’ όσο παλαιότερα, για τον συνασπισμό εξουσίας των δυνάμεων της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας και της Σοσιαλδημοκρατίας.
Η θεωρία της ταύτισης των δυο άκρων ήταν μια πολιτική αντίληψη, η οποία επιχείρησε να βάλει ταφόπλακα στην ιδέα ενός συνασπισμού εξουσίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορθολογικότερες πολιτικές τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας μη τής επιτρέψουμε να μιλά στο όνομα της Σοσιαλδημοκρατίας, ούτε καν και στο όνομα του Φιλελευθερισμού.
Ας της δώσουμε το όνομα που της αξίζει. Ακροδεξιός «Φιλελευθερισμός».