Δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ δίνουν μια άλλη διάσταση στον θάνατο του Prince, σε ηλικία 57 ετών, υποστηρίζοντας πως ο διάσημος τραγουδιστής νοσηλεύθηκε εσπευσμένα πριν από έξη μέρες λόγω υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών και όχι λόγω γρίπης, όπως είχε αναφερθεί.

Το αεροπλάνο του Prince πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μολίν στο Ιλινόις – μετά από συναυλία που έδωσε στην Ατλάντα – προκειμένου να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι γιατροί του έκαναν μια ένεση έκτακτης ανάγκης που γίνεται σε άτομα που έχουν κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών, για να τον επαναφέρουν.

Τα ίδια δημοσιεύματα προσθέτουν ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον τραγουδιστή να παραμείνει 24 ώρες στο νοσοκομείο αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του επέλεξαν να αναχωρήσουν άμεσα.

Τρεις ώρες αργότερα, έκανε την εμφάνισή του σε πάρτι στη Μινεσότα όπου έκανε την περίφημη πλέον δήλωση ότι «περιμένετε λίγες ημέρες πριν σπαταλήσετε προσευχές για μένα».

Το περασμένο Σάββατο, ο Prince έδωσε το παρόν σε άλλο ένα πάρτι στα στούντιο της Paisley Park, για να συναντήσει λίγους φίλους του και κάποιους δημοσιογράφους.

Ήθελε να τους δείξει τα δύο καινούρια αποκτήματα του, ένα μοβ πιάνο και μια κιθάρα, ειδικά κατασκευασμένη γι’ αυτόν στην Ευρώπη. Ήταν ευδιάθετος, αλλά δεν έβγαλε την κιθάρα από την θήκης της όπως δήλωσε ένας μουσικοκριτικός που ήταν καλεσμένος στην βραδιά.

«Φοβάμαι ότι αν την βγάλω, θα μπω στον πειρασμό να παίξω και θα σας παρατήσω όλους εδώ» είπε χαμογελώντας ο σταρ που καθόρισε για πολλούς τον ήχο των 80’s.

Το ίδιο βράδυ αναφέρθηκε και στην πιο πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, όταν μετά από ένα κονσέρτο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως θυμούνται κάποιοι καλεσμένοι του, είπε ότι «όταν ακούς τέτοια νέα, άφησε να περάσουν λίγες ημέρες πριν αρχίσεις τις προσευχές», θέλοντας να καθησυχάσει τους φίλους του, για τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει.

Ο Mike Rendhall, φίλος του Prince που ήταν καλεσμένος στην ίδια βραδιά, δήλωσε πως «εκείνο το Σάββατο ήταν δεμένος μαζί μας, έτσι όπως δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ».

Περίπου 15 ώρες πριν το θάνατό του, πάντως, ο 57χρονος θρύλος της μουσικής εθεάθη στις 19:00 περίπου το απόγευμα σε ένα φαρμακείο (για τέταρτη φορά μέσα στην εβδομάδα) όπου κατά μαρτυρίες έμοιαζε αδύναμος και νευρικός. Μαζί του βρίσκονταν συνεργάτες και φίλοι του.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι πήγε ο ίδιος στο φαρμακείο ενώ θα μπορούσε να του στείλουν τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε στο σπίτι του.

Ο θρυλικός τραγουδιστής είχε ιστορικό επιληψίας, κάτι το οποίο μπορεί να τον έκανε πιο ευάλωτο και μια γρίπη να του δημιούργησε όντως σοβαρές επιπλοκές.

Για τις κρίσεις επιληψίας που τον βασάνιζαν ως παιδί είχε μιλήσει ο ίδιος ο Prince, ωστόσο, δεν είχε ξεκαθαρίσει αν τον ταλαιπωρούν ακόμη. Πάντως, το τραγούδι του «Sacrifice of Victor» περιγράφει ουσιαστικά την ιστορία ενός αγοριού που ήταν επιληπτικό μέχρι την ηλικία των επτά ετών.

Ο Prince έδωσε την τελευταία συναυλία του μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, την προηγούμενη Πέμπτη, στο Fox Theatre στην Ατλάντα και σύμφωνα με όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν, φαινόταν καλά.

Σχόλια