Σύγχυση δημιουργήθηκε στους κόλπους του κόμματος του κ. Καμένου από πληθώρα δημοσιευμάτων που εμφάνιζαν την βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά σαν έτοιμη να «απειθαρχήσει» φτάνοντας μάλιστα κάποια, να κάνουν λόγο, για νέα «απώλεια» της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αφορμή αποτέλεσε τοποθέτηση της κ. Κόλλια – Τσαρουχά στη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικά με την αποστασία βουλευτών από τα κόμματά τους λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής είχε τονίσει ότι οι βουλευτές πρέπει να είναι ελεύθεροι και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πειστεί για το πρόσωπο.

«Ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε», τόνισε η Μ. Κόλλια Τσαρουχά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πώς θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο».

Μάλιστα, είχε δηλώσει προβληματισμένη, καθώς, όπως είπε, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται ως εύκολος στόχος, ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει αυτό που βιώνω».

Ωστόσο, η ίδια έσπευσε μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες να διευκρινίσει, αμέσως μετά την συνεδρίαση, την θέση της σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση», τόνισε η Μ. Κόλλια Τσαρουχά, υπεραμυνόμενη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το έχω πει και στην εκλογική μου περιφέρεια, στις Σέρρες. Ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή, που είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να με κάνει να ψηφίσω, δεν πρόκειται να τον ψηφίσω. Το έχω πει», υπογράμμισε, αφήνοντας ως μόνο ενδεχόμενο για να ψηφίζει «να έρθουν τα πάνω κάτω», π.χ. να υπάρξει ένα «εθνικό θέμα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι το εθνικό θέμα «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο».

 

Σχόλια