Ανεξέλεγκτο παραμένει -και διευρύνεται- το μέτωπο της δασικής πυρκαγιάς στη νότια Ρόδο, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς.

Οι φλόγες έφτασαν να «γλείφουν» το χωριό Απολακκιά, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η μερική εκκένωση του για λόγους ασφάλειας. Εκεί θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία του χωριού, ενώ στο διάβα της έκαψε περιμετρικά σταύλους και γεωργικά μηχανήματα.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Ρόδου για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο σπεύδουν επανδρωμένα οχήματα της ΠΥΡ, εθελοντικές ομάδες, οχήματα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

03eab25a873cb913f82390827dbf8013

fire 1806

Σύμφωνα με την «Ροδιακή», έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων κατάσβεσης, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ. Επίσης, έχουν απογειωθεί από την Σάμο δύο αεροπλάνα τύπου Κάναντερ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επίσης από αέρος θα επιχειρήσει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.

Όπως ανέφερε στη Ροδιακή ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας, η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Ίστριο, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η εκκένωση του οικισμού.

Σχόλια