Πλήρες οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και αντιαρματικός εκτοξευτήρας τύπου RPG, εκρηκτικά, χειροβομβίδες και πυροκροτητές,εντοπίστηκαν τη Δευτέρα κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε σπίτι του Γ. Πετρακάκου, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εκτός από τα έξι καλάσνικοφ που ανακάλυψαν θαμμένα χθες στο εξωτερικό της οικίας εντοπίστηκαν επιπλέον δυο υποπολυβόλα τύπου Ούζι, τάπερ με μεγάλη ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας βραδύκαυστο φιτίλι και πυροκροτητές σιγαστήρες για καλάσνικοφ χειροβομβίδες γεμιστήρες και πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Το RPG είναι παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί για τις τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των γραφείων της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού και σε αντιπροσωπεία της Μερσεντές, στην Κηφισιά.

Πλέον, εξετάζεται εάν το αντιαρματικό ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές» κατά των γραφείων της ΝΔ και της ανατιπροσωπείας αυτοκινήτων.

Όλος ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε σημεία της αγροικίας και χρειάσθηκαν ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό του. Τα όπλα ήταν επιμελώς συσκευασμένα σε σακούλες ώστε να προστατευθούν από την υγρασία και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Προφυλακιστέοι ο Πετρακάκος και η σύντροφός του

Στην φυλακή οδηγούνται με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος του, μετά την απολογία τους για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων που τους βαραίνουν, μετά την σύλληψη τους κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο Πετρακάκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, αποδεχόμενος ότι τα όπλα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ανήκουν.

Όπως φέρεται να ισχυρίζεται: «Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα, μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Ενώπιον του ανακριτή, η 36χρονη σύντροφος του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση: «Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί».

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Σπ. Φυτράκης συνήγορος της 36χρονης γυναίκας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, έκανε λόγο για «λανθασμένη απόφαση» επαναλαμβάνοντας πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή της».

Και η δεύτερη ωστόσο, συνήγορος της κατηγορουμένης, Άννυ Παπαρούσσου, ανέφερε πως η εντολέας της δεν έχει σχέση με αυτά που της αποδίδονται και πως θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός αντί για προσωρινή κράτηση. «Είναι μητέρα δυο παιδιών, δύο και τεσσάρων ετών, τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους», τόνισε.

Ο Πετρακάκος, που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, απολογήθηκε τυπικά, κάνοντας μία δήλωση νωρίτερα σήμερα στον εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, για κατηγορίες που αφορούν υποθέσεις ληστειών, υποστηρίζοντας ότι θα επανέλθει αφού ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας. Και για αυτές τις περιπτώσεις αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες κατά την πρόσφατη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο και την Αθήνα, έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο.

Σχόλια